Komisyon Görev Yetki ve Sorumlulukları

GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI

• Üniversitenin toplumsal katkı hedef, politika ve stratejisinin belirlenmesi ve güncellenmesini sağlar ve bunların paydaşlarca benimsenmesine katkıda bulunur.
  • Üniversitenin toplumsal katkı faaliyetlerini Üniversitenin strateji ve hedefleri doğrultusunda değerlendirir.
  • Toplumsal katkı için öncelikli alanları saptar.
  • Toplumsal katkı faaliyetleri için gerekli süreçlerin izlenmesini, uygulanmasını, geliştirilmesini ve sürdürülmesi koordine eder.
  • Toplumu doğrudan ilgilendiren araştırma ve geliştirme faaliyetleri oluşturma konusunda Üniversitenin ilgili birimlerine görüş ve önerilerini sunar.
  • Toplumsal katkı projelerine destek (insan kaynağı, mekân, bütçe, paydaş vb.) verir.
  • Topluma katkı amacıyla yapılan tüm çalışmaların kayıt altına alınması ve arşivlenmesi amacıyla düzenlenen formlar, prosedürler başta olmak üzere standardize edilmiş bir doküman yönetim sistemi kurar ve bunun işlevselliğini sağlar.
  • Toplumsal Katkı Komisyonu web sayfasını hazırlar.
  • Toplumsal katkı politikasının belirlenmesine ve güncellemesine katkıda bulunur.
  • Toplumsal Katkı Komisyonu Yönergesini hazırlar.
  • Üniversitenin Stratejik Planı’nda yer alan toplumsal katkı hedeflere ulaşılmasını sağlar.
  • Komisyon, söz konusu raporlar ile toplumsal katkı faaliyetleri izleme ve değerlendirme raporunu hazırlar ve kurumsal iç değerlendirme raporuna katkı sağlamak için Kalite Koordinatörlüğüne sunar.